Johnson & Johnson придбає виробника антитіл для лікування АД Proteologix за $850 млн

Johnson & Johnson придбає виробника антитіл для лікування АД Proteologix за $850 млн

Компанія Johnson & Johnson оголосила про придбання біотехнологічної компанії Proteologix, Inc. за $850 млн готівкою з можливістю додаткових поетапних платежів

Proteologix спеціалізується на біспецифічних антитілах для лікування імуноопосередкованих захворювань, включаючи атопічний дерматит (АД) та астму. У її портфоліо представлені два перспективні біспецифічні антитіла, PX128 і PX130, націлені на різні шляхи захворювання. PX128 готовий перейти до першої фази розробки, а PX130 знаходиться на доклінічній стадії.

Метою придбання є задоволення незадоволених потреб пацієнтів з помірною та тяжкою формою АД та астмою. Приблизно 70% пацієнтів із АД не досягають ремісії при використанні сучасних стандартних методів лікування. Біспецифічні антитіла Proteologix призначені для впливу на декілька шляхів, потенційно пропонуючи ефективніші варіанти лікування.

Злиття також включає інші програми з виробництва біспецифічних антитіл, які можна застосовувати при різних захворюваннях, що розширює можливості Johnson & Johnson зі створення нових методів лікування.

Кендіс Лонг, віце-президент з імунології компанії Johnson & Johnson по всьому світу, наголосила на прагненні компанії розширити охоплення людей, які живуть з імуноопосередкованими захворюваннями, шляхом інтеграції біспецифічних антитіл Proteologix у свою лінію.

Читайте також