Канадська Enbridge купує американську зелену енергетичну компанію Tri Global

Канадська Enbridge купує американську зелену енергетичну компанію Tri Global

Сума операції склала $270 млн

Канадська енергетична інфраструктурна компанія Enbridge Inc ENB.TO заявила, що придбала американського розробника поновлюваних джерел енергії Tri Global Energy (TGE), включаючи його заборгованість.

Компанія TGE з Далласа є третім за величиною розробником берегової вітроенергетики в США та з моменту свого створення у 2009 році монетизувала понад 6 ГВт сонячних та вітрових проектів комунального масштабу.

Компанія Enbridge із Калгарі повідомила, що заборгованість TGE становить $17 млн, і вона може становити до $50 млн у вигляді додаткових платежів у міру завершення TGE певних проектів.

Повністю готівкова угода зміцнює портфель Enbridge у сфері відновлюваних джерел енергії, включаючи офшорні вітряні електростанції в Європі та сонячні проекти, що забезпечують електроенергією її нафто- та газопроводи у Північній Америці.

Enbridge найбільш відома своєю мережею трубопроводів, якими основна частина канадської нафти поставляється до США, але компанія заявила, що зосереджена на розширенні свого портфеля відновлюваних джерел енергії, який в даний час становить близько 5% компанії.

Уряд США нещодавно оголосив про значні податкові пільги щодо відновлюваних джерел енергії відповідно до Закону про зниження інфляції (IRA).

Угода відбулася наступного дня після того, як Enbridge заявила, що продасть міноритарну частку в семи нафтопроводах Альберти групі корінних громад на суму 1,12 млрд. канадських доларів ($816,51 млн.).

Читайте також