Канадська телекомунікаційна компанія Rogers продає частку у Cogeco за $600 млн

Канадська телекомунікаційна компанія Rogers продає частку у Cogeco за $600 млн

Виручені кошти компанія направить на погашення боргу у спробі зберегти свій інвестиційний рейтинг

Канадська бездротова компанія Rogers Communications Inc. продала свою частку в конкурентному телекомунікаційному операторі найбільшому пенсійному керуючому Квебеку Caisse de Depot та Placement du Quebec.

Rogers багато років володів великими пакетами акцій Cogeco Inc. та операційного підрозділу Cogeco Communications Inc. в надії одного разу придбати їх, але сім'я Оде, яка контролює обидві компанії, відкинула його пропозиції.

Натомість Rogers придбав Shaw Communications Inc. приблизно за 20 млрд канадських доларів. Після закриття угоди агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Rogers до BBB.

"Цей продаж ще раз демонструє нашу відданість зміцненню нашого інвестиційного балансу та агресивному зниженню коефіцієнта боргового навантаження", - заявив Тоні Стафф'єрі, головний виконавчий директор Rogers.

Caisse de Depot не утримуватиме всі акції Cogeco, які вона купує у Rogers. Cogeco викупить частину акцій, і зрештою пенсійний фонд Квебеку отримає 16,1% акцій Cogeco Communications, продавця послуг Інтернету, кабельного телебачення та бездротового зв'язку в Канаді.

Читайте також