Каньє Вест купує соцмережу Parler після блокування його акаунтів у Twitter та Instagram

Каньє Вест купує соцмережу Parler після блокування його акаунтів у Twitter та Instagram

Сума угоди не розголошується

Материнська компанія Parler Parlement Technologies оголосила, що вона уклала принципову угоду про продаж програми для соціальних мереж Каньє Весту, який змінив своє ім'я на Ye.

"Пропоноване придбання забезпечить Parler майбутню роль у створенні незамінної екосистеми, в якій вітаються всі думки", - йдеться у прес-релізі компанії.

Буквально на початку цього місяця Вест був заблокований у своїх акаунтах у Twitter та Instagram за антисемітські пости. З того часу він створив обліковий запис на Parler, який був запущений у вересні 2018 року і користується популярністю у багатьох консерваторів, які не погоджуються з політикою модерації в основних додатках, таких як Facebook та Twitter.

"У світі, де консервативні погляди вважаються спірними, ми повинні переконатися, що ми маємо право на вільне самовираження", - сказав Вест у прес-релізі.

Parler погодився повністю продати додаток Уесту, але сторони ще не уклали остаточної угоди. Вони розраховують закрити угоду у четвертому кварталі 2022 року.

Консерватори протягом багатьох років звинувачували традиційні програми соціальних мереж у перешкоджанні свободі слова та цензурі контенту, що призвело до створення нових додатків, таких як Parler, які пропонують дуже мінімальну модерацію контенту. Колишній президент Дональд Трамп допоміг запустити аналогічну платформу Truth Social після того, як у січні 2021 року його вигнали з Twitter за порушення правил, що забороняють подальше підбурювання до насильства після заворушень 6 січня, коли натовп його прихильників штурмував Капітолій.

Читайте також