Конгломерат Starboard купує і тимчасово закриває соцмережу Parler

Конгломерат Starboard купує і тимчасово закриває соцмережу Parler

Сума угоди не розкривається

Конгломерат цифрових медіа Starboard заявив, що купив Parler за нерозкриту суму і тимчасово закриє соцмережу, популярну серед консерваторів США, щоб дати собі час для розгортання оновленої версії платформи.

Цей крок було зроблено через кілька місяців після провалу угоди, внаслідок якої американський репер Каньє Вест, нині відомий як Ye, купив материнську компанію платформи Parlement Technologies.

Заснована в 2018 році компанія Starboard, яка раніше називалася Olympic Media, включає консервативні платформи American Wire і BizPac Review. Вона планує обслуговувати «непідтримувані онлайн-спільноти».

Компанія Starboard заявила, що придбання буде реалізовано до кінця другого кварталу 2023 року.

У вересні Parler оголосила про реструктуризацію в Parlement Technologies Inc та купівлю каліфорнійської компанії з надання приватних хмарних послуг Dynascale Inc.

Parler, заснований п'ять років тому, було відновлено в магазинах додатків Google та Apple Inc після того, як його видалили після заворушень у Капітолії США в січні 2021 року.

Parler — одна з кількох платформ соціальних мереж, які позиціонували себе як альтернатива Twitter Inc, що надає свободу слова, до її придбання за $44 млрд мільярдером та генеральним директором Tesla Ілоном Маском.

Читайте також