Kinder Morgan продає половину своєї частки в заводі ЗПГ у Грузії за $565 млн

Kinder Morgan продає половину своєї частки в заводі ЗПГ у Грузії за $565 млн

Американський трубопровідний оператор продав половину своєї частки на заводі з виробництва зрідженого природного газу в Грузії неназваному покупцю

Американський трубопровідний оператор Kinder Morgan Inc заявив, що продав половину своєї частки в заводі з виробництва зрідженого природного газу в Грузії неназваному покупцеві приблизно за $565 млн і спрямує отримані кошти на погашення короткострокового боргу та викуп акцій.

Продаж частки в Elba Liquefaction Company (ELC) відбувається у той час, коли попит на експорт ЗПГ із США зростає, оскільки Європа втрачає доступ до російського палива.

"Недавні геополітичні події довели, наскільки важлива інфраструктура (ЗПГ) для задоволення глобального попиту на енергію", - сказала Кімберлі Вотсон, президент Interstate Natural Gas компанії Kinder Morgan.

Завод ELC зі зрідження розташований на острові Ельба в окрузі Чатем і може зріджувати близько 2,5 млн. т СПГ на рік для експорту зі східного узбережжя США.

Після продажу Kinder Morgan володітиме 25,5% акцій ELC і продовжить керувати об'єктом. Кредитно-інвестиційний підрозділ гіганта прямих інвестицій Blackstone Inc, Blackstone Credit, як і раніше, матиме 49% акцій, які він купив у травні.

Акції Kinder Morgan із Х'юстона зросли на 1,6% на премаркеті на тлі ширшого зростання в енергетичному секторі США.

Читайте також