Китай готує чіповий фонд на $27 млрд для протидії зростаючим обмеженням США

Китай готує чіповий фонд на $27 млрд для протидії зростаючим обмеженням США

Це буде найбільший фонд мікросхем для Китаю

Китай знаходиться в процесі залучення понад $27 млрд для свого найбільшого на сьогоднішній день фонду мікросхем, прискорюючи розвиток передових технологій, щоб протистояти кампанії США, спрямованої на те, щоб перешкодити його підйому.

За словами людей, знайомих із питанням, Національний інвестиційний фонд індустрії інтегральних мікросхем збирає капітал від місцевих органів влади та державних підприємств для свого третього фонду, який має перевищити 200 млрд юанів його другого фонду. Фірма, що підтримується державою, відома як Великий фонд, розширює свою сферу діяльності в той час, коли США готуються до різкого посилення технологічних обмежень, покликаних обмежити прогрес китайських чіпів і штучного інтелекту.

Створення набагато більшого третього фонду, що перебуває під безпосереднім контролем могутнього технологічного міністерства Китаю, сигналізує про відновлення зусиль з освоєння найбільшого у світі ринку напівпровідників після багатьох років неоднозначного успіху при централізованому управлінні. Huawei та її партнеру Semiconductor Manufacturing International Corp. все ще доводилося покладатися на американські технології для створення передового процесора минулого року.

Читайте також