Huawei будує в Шанхаї центр досліджень вартістю $1,4 млрд на тлі загострення війни за чіпи

Huawei будує в Шанхаї центр досліджень вартістю $1,4 млрд на тлі загострення війни за чіпи

Huawei Technologies близька до завершення будівництва центру досліджень та розробок мікросхем у Шанхаї, що сприятиме розширенню технологічних амбіцій Китаю

Парк, який стане найбільшим у світі дослідницьким центром Huawei, розмістить близько 30 тис. співробітників, згідно із заявами на веб-сайті уряду Шанхаю. Ділянка в районі Цинпу займає площу 1,6 млн кв. м та має власну дорожню мережу, невелику залізничну систему та надземні мости, які вже встановлені, йдеться у прес-релізі.

Нове підприємство займатиметься проривами у галузі напівпровідників для пристроїв, бездротових мереж та Інтернету речей. Загальна вартість інвестицій складає $1,4 млрд.

Huawei вже багато років є об'єктом санкцій США та експортного контролю, оскільки Вашингтон та Пекін борються за перевагу у секторі напівпровідників. Минулого року компанія успішно обійшла обмеження США, випустивши новий телефон 5G, який працює на вдосконаленому 7-нанометровому чіпі китайського виробництва.

Адміністрація Байдена з того часу ініціювала подальші обмеження, щоб стримати прогрес Huawei в області чіпів, у тому числі звернувшись до своїх союзників із проханням запровадити нові обмеження для напівпровідникового сектору Китаю. Вона також відкликала ліцензії, які дозволяли Huawei купувати деякі чіпи Qualcomm Inc. та Intel Corp., намагаючись закрити будь-які лазівки в існуючих умовах.

Читайте також