Китайська BYD побудує свій перший завод з виробництва електромобілів у Таїланді

Китайська BYD побудує свій перший завод з виробництва електромобілів у Таїланді

Тайський завод стане першим китайським виробником електромобілів у Південно-Східній Азії

Китайський виробник електромобілів BYD Co. підписав у четвер угоду про купівлю землі з WHA Corp., найбільшим забудовником промислових територій Таїланду, для будівництва свого першого заводу з виробництва електромобілів у Південно-Східній Азії.

Очікується, що завод розпочне роботу у 2024 році і матиме річну потужність 150 тис. автомобілів, в основному для експорту до Південно-Східної Азії та Європи, як йдеться у спільній заяві компаній.

Угода йде за партнерством BYD з місцевим дистриб'ютором Rever Automotive Co., який оголосив минулого місяця, що до кінця 2022 почне продавати автомобілі BYD у кількох дилерських центрах по всьому Таїланду.

В останні місяці BYD оголосила про свій вихід на кілька зарубіжних ринків, включаючи Данію, Німеччину, Ізраїль, Японію та Камбоджу.

Ділянка займає 96 га у промисловій зоні. Компанія WHA заявила, що ця угода є «найзначнішою» за 20 років.

За даними Управління Східного економічного коридору Таїланду, BYD планує інвестувати близько 30 млрд бат у виробництво електромобілів. Рада з інвестицій Таїланду минулого місяця схвалила план BYD на 18 млрд батів з виробництва автомобілів з батарейним живленням і гібридних електромобілів.

Китайський виробник електромобілів, який підтримується Berkshire Hathaway Inc. Уоррена Баффета, є однією з останніх компаній, які скористалися податковими пільгами уряду Таїланду.

Читайте також