Китайська Trina Solar планує збудувати завод у В

Китайська Trina Solar планує збудувати завод у В'єтнамі за $400 млн після санкцій США

Цей крок призведе до збільшення експорту до США після введення карних мит на продукцію, що виробляється в Таїланді

Виробник сонячних панелей Trina Solr планує збудувати свій третій завод у В'єтнамі.

Trina, один із найбільших у світі виробників сонячних панелей за обсягами продажів, інвестує $400 млн у завод, який займатиме 25 га промислових земель. Виробництво планується розпочати у 2025 році.

Інвестиції Trina у В'єтнам пішли після розслідування Міністерства торгівлі США, яке минулого місяця дійшло висновку, що Trina була серед п'яти китайських компаній, що займаються сонячною енергетикою, які використовували свої електростанції в Таїланді та інших країнах Південно-Східної Азії, щоб ухилитися від карних мит на панелі китайського виробництва.

Мита, які мають набути чинності з середини наступного року, поки що впливають лише на діяльність Trina у Таїланді, але широко поширена практика створення китайськими фірмами потужностей у Південно-Східній Азії для експорту до США залишається під пильною увагою.

Trina вже є одним з найбільших виробників сонячних панелей у В'єтнамі, і її плановані інвестиції підкреслюють зростаючий інтерес китайського бізнесу до створення там заводів, оскільки вони прагнуть уникнути ескалації геополітичної та торгової напруги між Пекіном та Вашингтоном.

Читайте також