KKR залучає $6,4 млрд для найбільшого інфраструктурного фонду в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

KKR залучає $6,4 млрд для найбільшого інфраструктурного фонду в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Фонд отримав потужну підтримку з боку нових та існуючих глобальних інвесторів

Глобальна інвестиційна компанія з Нью-Йорка KKR & Co заявила в середу, що залучила $6,4 млрд для свого фонду, орієнтованого на інвестиції в інфраструктуру та енергетику в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, що швидко зростає.

"Оскільки на частку Азії припадає більше 60% глобального зростання, що обумовлено зростанням внутрішнього споживання і продуктивності, швидкою урбанізацією і величезним середнім класом, потребою в новій інфраструктурі і стійких джерелах енергії продовжуватиме зростати", - сказав партнер інфраструктурної команди KKR, що базується в Мумбаї, Хардік Шах.

KKR повідомив, що фонд отримав потужну підтримку з боку нових та існуючих глобальних інвесторів, включаючи державні та корпоративні пенсійні фонди, суверенні фонди добробуту, страхові компанії, благодійні фонди та керуючі активами.

За даними KKR, інтереси фонду охоплюють такі сектори, як відновлювані джерела енергії, енергетика та комунальні послуги, водопостачання та водовідведення, цифрова інфраструктура та транспорт.

У 2021 році KKR залучив $3,9 млрд до свого першого спеціалізованого інфраструктурного фонду для Азіатсько-Тихоокеанського регіону KKR Asia Pacific Infrastructure Investors SCSp, який на той момент був найбільшим спеціалізованим панрегіональним фондом для Азії.

"Інфраструктура є ключовим стовпом глобальної та регіональної стратегії KKR", - сказав Девід Любофф, керівник KKR Asia Pacific і керівник відділу азіатсько-тихоокеанської інфраструктури KKR.

Читайте також