Компанія мільярдера Адані збудує глиноземний завод в Індії за $5,2 млрд

Компанія мільярдера Адані збудує глиноземний завод в Індії за $5,2 млрд

Adani Enterprises Ltd. планує створення заводу з виробництва глинозему у східному індійському штаті Одіша

Adani Enterprises Ltd. планує інвестувати $5,2 млрд у створення глиноземного заводу в східному індійському штаті Одіша, оскільки Гаутам Адані, найбагатша людина Азії, додає ще один бізнес до своєї імперії, що швидко розширюється.

Флагманська компанія Adani Group отримала дозвіл на будівництво заводу та власної електростанції в Раягаді з інвестиціями у розмірі $5,2 млрд. Згідно із заявою місцевого уряду, завод матиме річну потужність 4 млн тон.

Представник Adani Enterprises відмовився коментувати проект Odisha або плани компанії щодо свого алюмінієвого бізнесу, що зароджується.

Мільярдер Адані у грудні створив дочірню компанію Mundra Aluminium Ltd., що свідчить про його прагнення працювати в секторі, де домінують такі гіганти, як Aditya Birla Group та лондонська Vedanta Resources Ltd.

Гаутам Адані, який має найбільший у світі приріст багатства цього року (до $126 млрд), побудував свою імперію на торгівлі сільськогосподарською продукцією та портами, але швидко розширив свою діяльність за рахунок аеропортів, центрів обробки даних та відновлюваних джерел енергії.

Читайте також