Компанія мільярдера Кена Фішера продає частку вартістю $3 млрд компанії Advent та Фонду Абу-Дабі

Компанія мільярдера Кена Фішера продає частку вартістю $3 млрд компанії Advent та Фонду Абу-Дабі

Приватна інвестиційна компанія Advent International та підрозділ Інвестиційного управління Абу-Дабі купують міноритарну частку у компанії Fisher Investments мільярдера Кена Фішера вартістю $3 млрд

Угода, в яку покупці інвестують не менше $2,5 млрд, оцінює вартість акцій Fisher у $12,75 млрд. За даними компанії, угода є частиною планування Кена Фішера та дозволить Fisher Investments продовжувати працювати незалежно.

"Хоча моє здоров'я чудово, ця угода з нетипово тривалим періодом володіння для угод прямих інвестицій забезпечить довгострокову приватну незалежність і культуру FI, якщо зі мною станеться щось непередбачене", - заявив 73-річний Фішер.

Fisher Investments контролює $275 млрд для більш ніж 150 тис. клієнтів, включаючи приватних осіб та установи, йдеться у заяві компанії у неділю.

Кен Фішер заснував закриту фірму в 1979 році, а минулого року переніс її штаб-квартиру в передмістя Далласа, Плано, штат Техас, після того, як вищий суд штату Вашингтон ухвалив, що податок на приріст капіталу багатим жителям є конституційним.

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки уродженця Сан-Франциско оцінюються в $5,2 млрд.

Advent, яка робить ставки на прямі інвестиції з 1989 року, вважає фінансові послуги одним зі своїх напрямків діяльності та підтримує такі компанії, як Worldpay та Vantiv,

Читайте також