Кондитерська компанія Mars придбає британського виробника шоколаду Hotel Chocolat за $662 млн

Кондитерська компанія Mars придбає британського виробника шоколаду Hotel Chocolat за $662 млн

Hotel Chocolat виготовляє оригінальні шоколадні вироби преміум-класу

Світовий кондитерський гігант Mars, Inc. оголосив про придбання Hotel Chocolat, британського виробника шоколаду, відомого своїм високоякісним шоколадом.

Hotel Chocolat, заснований в 2004 році Ангусом Тірлуеллом і Пітером Харрісом, завоював міцну репутацію завдяки своїм розкішним шоколадним творінням «Більше какао, менше цукру», призначеним для вимогливих клієнтів, які шукають унікальні шоколадні враження. Компанія управляє мережею з більш ніж 130 магазинів у Великій Британії, Ірландії, Гібралтарі та Японії, а також розширила свою діяльність за рахунок онлайн-продажів.

Hotel Chocolat виробляє переважну більшість своєї шоколадної продукції у своєму британському інноваційному центрі у Кембриджширі у Східній Англії. Зареєстрована компанія також володіє дочірнім бізнесом у сфері цифрових технологій у США, бізнесом з агротуризму какао у Сент-Люсії та міноритарним пакетом акцій у партнерстві з ліцензування японських брендів. За рік до 2 липня 2023 року річний виторг компанії склав 205 мільйонів фунтів стерлінгів.

"Ми давно захоплюємося фантастичним бізнесом, який створили Ангус, Пітер та команда Hotel Chocolat", - сказав президент Mars Snacking Global Ендрю Кларк. «Hotel Chocolat - це диференційований і всіма улюблений бренд з вражаючою пропозицією продуктів і глибокої прихильністю до цінностей оригінальності, автентичності та етичної торгівлі. Бізнеси Mars та Hotel Chocolat багато в чому доповнюють один одного, і в ході наших обговорень з керівництвом Hotel Chocolat також стало зрозуміло, що існує дуже сильна культурна відповідність: в основі обох організацій лежать цілі та спільна пристрасть до якості.».

Для Mars, чиї бренди включають M&Ms, Twix, Galaxy, Snickers і Bounty, ця покупка є можливість перейти в категорію дорожчого шоколаду преміум-класу.

Читайте також