Конкурент Google стартап Perplexity AI отримав оцінку $1 млрд у раунді фінансування

Конкурент Google стартап Perplexity AI отримав оцінку $1 млрд у раунді фінансування

Perplexity AI, стартап, який використовує штучний інтелект для створення пошукової системи, здатної конкурувати з Google, залучив близько $63 млн

Оцінка Perplexity зросла вдвічі за три місяці, що є очевидною ознакою ентузіазму інвесторів з приводу чат-бота зі штучним інтелектом компанії.

У рамках нового раунду фінансування компанія Perplexity AI оцінюється більш ніж $1 млрд.

Фінансування, про яке буде оголошено у вівторок, удвічі збільшить оцінку Perplexity порівняно з тим, що було лише три місяці тому. Інвестор Деніел Гросс очолив раунд за участю мільярдера Стенлі Дракенміллера, генерального директора Y Combinator Гаррі Тана та генерального директора Figma Inc. Ділана Філда.

До раунду також приєдналися інвестори, які раніше підтримували Perplexity, зокрема засновник Amazon.com Inc. Джефф Безос та корпорація Nvidia.

Заснована менш ніж два роки тому, Perplexity пропонує чат-бота зі штучним інтелектом, який узагальнює результати пошуку, перераховує цитати для своїх відповідей і допомагає користувачам уточнити свої запити, щоб отримати найкращі відповіді. Маючи точність, Perplexity швидко виділила свого чат-бота на все більш переповненому ринку і завоювала таких шанувальників, як генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг, який сказав, що використовує продукт «майже кожен день». Цього року Perplexity обробила більше запитів користувача в США — майже 75 млн — ніж за весь 2023 рік.

Стартап із 55 осіб залишається набагато меншим і менш капіталізованим, ніж виробник ChatGPT OpenAI, не говорячи вже про Google. Але інтерес інвесторів і користувачів до Perplexity наголошує на ентузіазмі з приводу нового покоління продуктів генеративного штучного інтелекту, які переосмислять базові інтернет-сервіси, такі як пошук.

Читайте також