Консорціум KKR-SingTel придбає частку у провайдері ЦОД STT Telemedia за $1 млрд

Консорціум KKR-SingTel придбає частку у провайдері ЦОД STT Telemedia за $1 млрд

Консорціум американської фірми KKR та Singapore Telecommunication (SingTel) став лідером у покупці міноритарної частки вартістю $1 млрд в одному з найбільших постачальників ЦОД в Азії

Потенційні інвестиції у глобальні центри обробки даних STT Telemedia (STT GDC) відображають зростаючий інтерес та попит на центри обробки даних в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, оскільки країни та компанії реагують на бум штучного інтелекту.

Консорціум KKR-SingTel конкурує з альтернативною інвестиційною компанією Stonepeak зі штаб-квартирою в Нью-Йорку за частку до 20%, повідомило одне з джерел.

У KKR відмовилися від коментарів. Нью-Йоркська глобальна інвестиційна компанія KKR купила 20% акцій регіонального центру обробки даних SingTel минулого року за $816 млн.

У лютому KKR оголосила, що залучила $6,4 млрд для фонду, орієнтованого на інфраструктуру Азіатсько-Тихоокеанського регіону та активи, пов'язані з енергетикою.

Компанія STT GDC, заснована в 2014 році,є одним із найбільш швидкозростаючих постачальників центрів обробки даних, що працюють у Сінгапурі, Великій Британії, Німеччині, Індії, Таїланді, Південній Кореї, Індонезії, Японії, Філіппінах, Малайзії та В'єтнамі.

ST Telemedia, материнська компанія STT GDC, є стратегічним інвестором зі штаб-квартирою в Сінгапурі, що спеціалізується на активах, включаючи центри зв'язку та обробки даних. ST Telemedia повністю належить сінгапурській державній інвестиційній компанії Temasek Holdings.

Читайте також