Корейська SK вкладе $100 млн у стартап Atom Power, орієнтований на електромобілі

Корейська SK вкладе $100 млн у стартап Atom Power, орієнтований на електромобілі

Інвестора зацікавила основна технологія стартапу

Корейська SK Inc інвестувала $100 млн у стартап Atom Power із Північної Кароліни, метою якого є модернізація досвіду заряджання електромобілів (EV) у США за допомогою нового обладнання та програмного забезпечення.

За словами виконавчого директора Райана Кеннеді, восьмирічна компанія Atom Power з Хантерсвілля, Північна Кароліна, розробила цифровий автоматичний вимикач, який забезпечує більший контроль, гнучкість та надійність зарядки електромобілів, особливо для операторів комерційного транспорту та керуючих багатоквартирними будинками.

Підставка для електромобілів Atom Power та настінні зарядні пристрої включають підключену до Інтернету цифрову панель, на якій розміщені автоматичні напівпровідникові вимикачі компанії. За словами компанії, пристрої забезпечують безпечнішу зарядку, оскільки висока напруга усувається на підставці або настінній коробці, коли транспортні засоби не заряджаються.

Ринок електромобілів «відчайдушно потребує нового способу масштабування, збільшення доходів та прискорення впровадження», — сказав Кеннеді, додавши, що пристрій Atom Power можна використовувати в інших галузях для переходу від аналогової до цифрової подачі енергії.

SK сказав, що основна технологія Atom Power була "основною рушійною силою" її рішення про інвестування.

Група SK, другий за величиною конгломерат у Кореї після Samsung, також придбав додаткову частку в Atom Power на $50 млн у попередніх інвесторів, що зробило SK найбільшим зовнішнім акціонером стартапу.

SK заявила, що має намір розширити бізнес Atom Power у США "і, зрештою, у всьому світі".

Читайте також