Крах SVB обвалив акції світових компаній на $465 млрд

Крах SVB обвалив акції світових компаній на $465 млрд

Регіональні банки США опинилися серед найбільш постраждалих, оскільки індекс регіональних банківських операцій KBW впав на 7,7%, що стало різким падінням з червня 2020 року

Індикатор акцій європейських банків коливався між прибутками та збитками, а американські кредитори відновилися на передринкових торгах, чому сприяло 22-відсоткове зростання акцій First Republic Bank. Втрати в Азії збільшилися, у результаті індекс акцій регіональних фінансових компаній MSCI впав на 3%. Папір Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. подешевшали на торгах у Японії на 6,9%, південнокорейській Hana Financial Group Inc. – на 3,9%, акцій HSBC Holdings Plc – на 1,3% у Лондоні, а іспанського CaixaBank SA – на 0,5%.

Крах Silicon Valley Bank спровокував падіння ринку акцій у п'ятницю і понеділок через побоювання, що інші банки можуть зіткнутися з нестачею фінансування через збитки за своїми облігаціями, навіть незважаючи на те, що політичні лідери намагалися запевнити ринки у відсутності ризику. Прибутковість казначейських облігацій коливалася після падіння у понеділок на тлі очікувань, що Федеральна резервна система відкладе підвищення ставок через потрясіння у банківській системі.

Сукупна ринкова вартість компаній, включених до MSCI World Financials Index та MSCI EM Financials Index, за п'ятницю та понеділок впала приблизно на $465 млрд.

Акції First Republic впали майже на 73% за три сесії, що зробило її лідером із втрат в індексі MSCI World Financials за цей період. Moody's поставило довгострокові кредитні рейтинги банку на перегляд із метою зниження.

Акції європейських банків стабілізувалися після падіння у понеділок. Credit Suisse Group AG стала винятком, впавши ще на 4,4% після того, як заявила, що виявила «суттєві недоліки» у попередній звітності та приймає план виправлення.

Читайте також