Lactalis викуповує молочне СП Fonterra-Nestlé у Бразилії за $132 млн

Lactalis викуповує молочне СП Fonterra-Nestlé у Бразилії за $132 млн

Fonterra має 51% акцій підприємства, а Nestle володіє 49%

Французька молочна компанія Lactalis придбала спільне підприємство в Бразилії, яке належить Fonterra та Nestlé.

Lactalis, яка вже є в американській країні, уклала угоду з Dairy Partners Americas (DPA) на суму $132 млн. Fonterra володіє 51% акцій підприємства, створеного в 2003 році, а Nestle володіє 49%.

Очікується, що уголу буде закрито до середини 2023 року за умови схвалення антимонопольним органом Бразилії — Адміністративною радою з економічного захисту (CADE).

Fonterra зі штаб-квартирою у Новій Зеландії та швейцарська Nestlé з 2019 року розглядали варіанти майбутнього для свого бізнесу з виробництва охолоджених молочних продуктів DPA.

DPA управляє двома заводами, розташованими в Арарасі, Сан-Паулу та Гаранхунсі в штаті Пернамбуку, на яких працює 1300 осіб, і всі вони будуть найняті Lactalis. Він постачає молочні продукти, у тому числі напої на молочній основі та йогурти, під брендом Nestlé, а також Chamyto, Ninho, Chandelle, Chambinho, Neston та Molico.

Lactalis заявила, що уклала «довгострокові» ліцензійні угоди на використання товарних знаків Ninho, Neston, Molico та Nesfit Nestlé у Бразилії, які, як і раніше, продаватимуться DPA.

Патрік Соважо, керуючий директор бразильської компанії Lactalis, заявив: «Придбання DPA доповнює наш портфель брендів та продуктів і дозволить нам розширити нашу комерційну та географічну присутність. Зміцнюючи таким чином свої позиції як відповідальний лідер з виробництва молочних продуктів у Бразилії».

Fonterra та Nestlé спочатку створили DPA для виробництва молочних продуктів у Латинській Америці. У 2014 році спільне підприємство переорієнтувало свою діяльність на Бразилію та виробництво охолоджених молочних продуктів.

Читайте також