Lilly купує Sigilon Therapeutics

Lilly купує Sigilon Therapeutics

Обидві компанії давно співпрацюють у розробці ліків від діабету 1 типу

Eli Lilly та компанія Sigilon Therapeutics, Inc. сьогодні оголосили про остаточну угоду Lilly про придбання Sigilon, біофармацевтичної компанії, яка прагне розробляти функціональні ліки для пацієнтів із широким спектром гострих та хронічних захворювань.

З 2018 року Lilly та Sigilon працювали разом над розробкою терапії інкапсульованими клітинами, включаючи SIG-002, для лікування діабету 1 типу. Метою цих методів лікування є звільнення пацієнтів від постійного управління захворюванням шляхом визначення рівня глюкози в крові, відновлення вироблення інсуліну та вивільнення його протягом тривалого часу.

Рут Хімено, доктор філософії, віце-президент групи з діабету, ожиріння та кардіометаболічних досліджень в Lilly: «Об'єднуючи талант і досвід Sigilon в галузі клітинної терапії зі знаннями та навичками дослідників та розробників Lilly, ми будемо розширювати можливості для створення інноваційних рішень для терапії острівцевими клітинами, щоб покращити догляд за людьми, які живуть із діабетом».

Відповідно до умов остаточної угоди, Lilly виставить тендерну пропозицію на придбання всіх акцій Sigilon, що знаходяться в обігу, за ціною $14 на акцію готівкою,

Sigilon Therapeutics прагне розробити функціональні ліки для пацієнтів із широким спектром гострих та хронічних захворювань, використовуючи силу людської клітини за допомогою своєї платформи Shielded Living Therapeutics

Lilly працює над створенням ліків від діабету та ожиріння, а також хвороби Альцгеймера.

Читайте також