Літієва компанія Ioneer отримала від США кредит на $700 млн

Літієва компанія Ioneer отримала від США кредит на $700 млн

Міністерство енергетики США надало кредит для заводу компанії у Неваді

Літієва компанія Ioneer заявила, що отримала умовне зобов'язання щодо кредиту у розмірі до $700 млн від Міністерства енергетики, оскільки США прагнуть розробити нові ланцюжки поставок матеріалів, які мають вирішальне значення для енергетичного переходу.

Ioneer розробляє літій-борний проект Rhyolite Ridge в окрузі Есмеральда, штат Невада. За словами представників компанії, коли завод працюватиме на повну потужність, він вироблятиме достатньо літію для виробництва 400 тис. електромобілів, а також вироблятиме бор.

Завод ще не запущений, але Ioneer вже уклала угоди про постачання з Ford та Toyota. Деякі експерти вважають, що літію просто не вистачить, щоб задовольнити бум попиту, викликаний появою електромобілів, а це означає, що автовиробники все частіше укладають угоди з виробниками літію для забезпечення постачання.

Кредит Ioneer від Міністерства енергетики залежить від кількох умов, зокрема від отримання компанією всіх необхідних дозволів. У грудні компанія заявила, що перебуває на завершальній стадії процесу отримання федеральних дозволів.

Читайте також