Литовський Miltech-стартап Broswarm залучив $100 тис на дрони для розмінування в Україні

Литовський Miltech-стартап Broswarm залучив $100 тис на дрони для розмінування в Україні

Інвестиційний раунд очолив ScaleWolf, фонд та акселератор, що спеціалізується на військових технологіях

Литовський військовий технологічний стартап Broswarm, заснований у 2023 році у Вільнюсі, Литва, прагне змінити підхід до розмінування територій у світі. Команда розробляє дрони, які дозволять значно підвищити швидкість, безпеку та ефективність розмінування, а отже, врятувати життя людей та повернути землі безпечне використання.

Дрони використовуватимуть мультисенсорну технологію, що поєднує металодетектори, магнітометри, тепловізійні камери та HD-камери. Також буде залучено інноваційний датчик власної розробки Broswarm, що знаходиться на стадії патентування.

Завдяки цьому датчику можна буде виявляти дрібні міни, які раніше було неможливо чи важко знайти.

Наземні міни залишаються смертельною спадщиною конфліктів і продовжують загрожувати життю та засобам існування людей у зонах війни чи колишніх зон бойових дій. Приблизно 174 тис. кв. км або більше 30% території України може бути забруднено мінами. Це стосується деяких родючих сільськогосподарських угідь країни.

Broswarm планує використовувати залучені засоби для вдосконалення технології мультисенсорного масиву та патентування власної розробки для дистанційного виявлення малих мін та об'єктів.

Broswarm має намір запустити виробництво дронів до літа, а пізніше цього року провести низку польових випробувань в Україні.

Читайте також