Лондонський стартап з українськими співзасновниками Carmoola залучив £15,5 млн

Лондонський стартап з українськими співзасновниками Carmoola залучив £15,5 млн

Кошти підуть на розвиток онлайн-майданчика стартапу для покупки автомобілів з опцією «купуй зараз – плати потім»

Як повідомляє стартап, цей раунд фінансування є продовженням раунду серії A, проведеного в лютому 2023 року, в якому взяли участь ті ж інвестори: фінтех-фахівці QED Investors, VentureFriends, InMotion Ventures (інвестиційного підрозділу Jaguar Land Rover), а також нью-йоркські інвестори AlleyCorp та київський u.ventures.

Загалом сума залучених інвестицій у проєкт становила майже £157,4млн.

Carmoola, яка запустила свій додаток у березні 2022 року, перетворює громіздкий та складний ринок фінансування автомобілів, повертаючи владу до рук покупців та усуваючи дисбаланс знань, що виникає при використанні традиційних та застарілих моделей кредитування.

Ейдан Рашбі, співзасновник та генеральний директор Carmoola, сказав:

«Ми неймовірно раді цій новій інвестиції. Це свідчення старанної роботи нашої команди та явної цінності, яку ми приносимо покупцям автомобілів, діючи по-новому.

Наша мета — зробити фінансування автомобілів максимально зручним та безпроблемним, і завдяки цій невпинній увазі ми вже підтримали покупку автомобілів на суму понад £46 млн».

Carmoola буде використовувати фінансування для подальшого проникнення на британський ринок фінансування автомобілів, що були у використанні, вартістю £100 млрд, який, за прогнозами, до 2027 року зросте до £190 млрд.

Читайте також