L

L'Oreal придбає 10% виробника ін'єкційних філерів Galderma за $1,9 млрд

L'Oreal SA купує 10% акцій Galderma Group AG, швейцарського виробника ін'єкційних філерів для шкіри та домовляється про співпрацю у розробці нових продуктів проти старіння

Французька косметична компанія L'Oreal SA купує холдинг у Sunshine SwissCo AG, яку очолює EQT, Abu Dhabi Investment Authority та Auba Investment Pte.

Ціна покупки не розголошується, але виходячи з ринкової вартості Galderma, частка коштуватиме близько 1,6 млрд швейцарських франків ($1,9 млрд). Угода буде здійснена з «нерозкритою премією».

Акції Galderma зросли на 3,9% під час ранніх швейцарських торгів, тоді як акції L'Oreal знизилися приблизно на 1% у Парижі.

Угода включає формування наукового партнерства з метою створення нових засобів по догляду за шкірою.

Galderma, продукція якої включає дермокосметику, ліки та гіалуронові наповнювачі, була заснована у 1981 році як спільне підприємство L'Oreal та Nestle SA. Швейцарська продовольча група обміняла частину свого пакета акцій у L'Oreal на частку групи, зареєстрованої на Паризькій фондовій біржі, у Galderma у 2014 році.

Потім у 2019 році вона погодилася продати цей підрозділ консорціуму на чолі зі шведською групою з викупу EQT, щоб зосередити свій бізнес на харчуванні та здоров'ї. У березні Galderma вийшла на біржу в рамках найбільшого первинного публічного розміщення акцій у Швейцарії за два десятиліття.

Читайте також