Лукойл продає свій найбільший НПЗ в Італії групі G.O.I. ENERGY

Лукойл продає свій найбільший НПЗ в Італії групі G.O.I. ENERGY

Сума угоди не розкривається

Найбільший російський приватний нафтовидобувач "Лукойл" оголосив про продаж свого нафтопереробного заводу "ISAB" на Сицилії.

LITASCO S.A., яка є "дочкою" групи "Лукойл", досягла угоди про продаж найбільшого в Італії НПЗ "ISAB". Угоду планується закрити до кінця березня 2023 року після виконання умов, що включають отримання необхідних погоджень з боку регуляторів, зокрема уряду Італії.

ISAB поєднує великий нафтохімічний комплекс в Італії, до якого входить НПЗ, установка газифікації та електростанція.

Зазначається, що компанія-покупець G.O.I. ENERGY сформувала партнерство з TRAFIGURA, одним із найбільших міжнародних трейдерів нафтою та нафтопродуктами, який забезпечить безперервне постачання сировини на НПЗ, а також відвантаження продукції та необхідний рівень робочого капіталу. Новий власник забезпечить збереження робочих місць та безпечних умов праці на підприємстві.

G.O.I. Energy – енергетичний підрозділ фонду Argus New Energy Fund з експертизою у всіх класах активів. Інвестори G.O.I. Energy мають контрольний пакет Bazan Group, однієї з найбільших енергетичних компаній Ізраїлю, яка володіє найбільшим у країні нафтопереробним комплексом.

Читайте також