Малайзійська Tenaga планує провести IPO енергетичного бізнесу на суму $1 млрд

Малайзійська Tenaga планує провести IPO енергетичного бізнесу на суму $1 млрд

Електроенергетична компанія Tenaga Nasional Bhd планує наступного року розпочати процес потенційного лістингу свого енергетичного бізнесу

Джерела видання Reuters повідомили, що в ході найбільшого в країні первинного публічного розміщення акцій (IPO) за десятиліття TNB Power Generation Sdn Bhd, відома як TNB Genco, можна оцінити приблизно в $4 млрд.

Доходи від пропозиції буде використано для розширення портфеля відновлюваних джерел енергії TNB Genco.

Tenaga, найбільшим акціонером якої є суверенний фонд національного добробуту Малайзії Khazanah Nasional Bhd, заявила, що компанія вивчає різні ініціативи щодо підвищення акціонерної вартості, включаючи потенційний лістинг TNB Genco.

Однак Tenaga ще не ухвалила «остаточного рішення щодо цих потенційних ініціатив» і наразі зосереджена на покращенні операційних показників, повідомила компанія у відповідь на запит Reuters про коментарі.

План IPO TNB Genco з'явився у зв'язку з тим, що економіка Малайзії зростала найшвидшими темпами у річному обчисленні у другому кварталі, чому сприяло розширення внутрішнього попиту та стійкий експорт. Економіка пережила сильне відновлення з того часу, як вона знову відкрила свої кордони у квітні.

Читайте також