Mars придбає виробника чіпсів Pringles Kellanova в рамках мегаугоди на суму $36 млрд

Mars придбає виробника чіпсів Pringles Kellanova в рамках мегаугоди на суму $36 млрд

Сімейний кондитерський гігант Mars, бренди якого включають M&M's і Snickers, купує виробника Cheez-It і Pringles Kellanova в угоді на суму близько $36 млрд

Mars заплатить $83,50 за акцію в рамках угоди щодо Kellanova з оплатою готівкою, що становить близько 33% премії до ціни закриття 2 серпня, до того, як агентство Reuters вперше повідомило, що Mars вивчає можливість укладання угоди з виробником Pringles.

Угода відбулася на тлі зростання продажів американських компаній з виробництва упакованих продуктів харчування, включаючи Kraft Heinz, Mondelez та Херші, сповільнюється через те, що обмежені в коштах покупці обирають дешевші товари приватних марок замість дорогих фірмових товарів.

Ця угода затьмарить поглинання Mars компанії Wrigley за $23 млрд у 2008 році і дозволить об'єднати під одним дахом популярні споживчі бренди, включаючи шоколадні цукерки Mars Twix, Bounty та Milky Way, а також лінійку закусок Kellanova, що включає печиво Pop-Tarts, рисові. та заморожені вафлі Eggo.

Компанії повідомили, що після завершення угоди в першій половині 2025 року Kellanova стане частиною Mars Snacking, яку очолює глобальний президент Ендрю Кларк і що базується в Чикаго.

Kellanova, яка відокремилася від WK Kellogg у жовтні минулого року, укоренився у бізнесі солоних закусок і продає пластівці за межами Північної Америки. WK Kellogg залишилася з північноамериканським бізнесом пластівців Kellogg, початкової материнської компанії.

У 2023 році чистий обсяг продажів Kellanova становив понад $13 млрд.

Читайте також