Mediobanca купує лондонську консалтингову компанію Arma Partners

Mediobanca купує лондонську консалтингову компанію Arma Partners

Італійський інвестбанк розраховує розширити пропозицію технічних консультацій

Провідний інвестиційний банк Італії Mediobanca заявив, що погодився купити лондонську Arma Partners, оскільки прагне задовольнити зростаючий корпоративний попит на консультаційні послуги з технологічних угод та розширити свою міжнародну присутність.

Придбання, яке, як очікує на Mediobanca, збільшить комісійний дохід на 10%, передує новій трирічній стратегії, яку генеральний директор Альберто Нагель представить 24 травня.

Зосередивши увагу на програмному забезпеченні, хмарних сервісах, даних та фінансових технологіях, Arma консультувала близько 100 транзакцій за останні п'ять років на загальну суму понад $85 млрд. Вона займає перше місце як консультант з великих європейських покупок програмного забезпечення.

Mediobanca не розкрила ціну угоди, заявивши лише, що вона заплатить 40% готівкою при закритті угоди, а частину, що залишилася, виплатить протягом чотирьох років, частково залежно від показників Arma.

Очікується, що угода, яка потребує схвалення регулюючих органів Європи, Великобританії та США, буде завершена восени.

Компанія Arma зі штатом із 86 співробітників та річним доходом близько $100 млн була заснована в 2003 році Полом-Ноелем Гелі, колишнім керівником відділу програмного забезпечення та інвестиційно-банківських послуг у Goldman Sachs.

Arma також має офіси в Мюнхені, офіси в США та мережу дочірніх консультаційних фірм у Японії, Австралії, Ізраїлі, Туреччині та Бразилії.

Читайте також