Merck заплатить $3 млрд за стартап із лікування очей Eyebiotech

Merck заплатить $3 млрд за стартап із лікування очей Eyebiotech

Компанія Merck&Co. купує компанію Eyebiotech Ltd за $3 млрд, щоб підготуватися до зростання цінового тиску на препарат для лікування раку Кейтруда

Згідно з заявою, зробленою в середу, Merck заплатить $1,3 млрд авансом і ще $1,7 млрд, якщо британська компанія досягне майбутніх бізнес-цілей. Провідним активом EyeBio є Restoret, експериментальне антитіло ранньої стадії, призначене для лікування таких захворювань, як форма вікової дегенерації жовтої плями, яка виникає, коли у сітківці утворюються аномальні, негерметичні кровоносні судини та діабетична хвороба очей.
Генеральний директор Merck Роб Девіс заявив, що компанія шукає угоди на суму $1-15 млрд. для розширення свого портфеля лікування.
На діабетичну хворобу очей страждають близько 1 мільйона людей у ​​США, тоді як неоваскулярна вікова дегенерація жовтої плями зачіпає близько 1,8 млн осіб, і очікується, що ця кількість зростатиме в міру старіння населення. Препарат EyeBio вступить у пізню стадію розробки у другій половині цього року та зіткнеться з переповненим ринком, який включає схвалені очні ліки від Regeneron Pharmaceuticals Inc., Novartis AG та інших.
Очікується, що операцію буде закрито у третьому кварталі року, йдеться у повідомленні. Citi виступав як фінансовий консультант Merck, а Centerview Partners консультувала EyeBio.

Читайте також