Мережа масштабування Ethereum залучила $50 млн при оцінці $1,8 млрд

Мережа масштабування Ethereum залучила $50 млн при оцінці $1,8 млрд

Стартап Scroll, мережа другого рівня, що використовує технологію zk-rollups, залучила інвестиції у новому раунді фінансування

У раунді стартапу Scroll взяли участь такі інвестори, як Polychain Capital, Sequoia China, Bain Capital Crypto, Moore Capital Management, Variant Fund, Newman Capital, IOSG Ventures та Qiming Venture Partners.

Хоча представники Scroll відмовилися коментувати оцінку та структуру раунду, джерело, безпосередньо обізнане з цього питання, повідомило виданню The Block, що в результаті раунду оцінка Scroll збільшилася до $1,8 млрд.

Раніше Scroll залучила $33 млн у ході двох раундів фінансування, і тоді також не розкрила свою оцінку. В результаті нового раунду загальне фінансування Scroll на сьогоднішній день досягло $83 млн.

Scroll була заснована в 2021 з метою масштабування Ethereum до мільярда користувачів. Мережа другого рівня Scroll обробляє транзакції за межами Ethereum у власній мережі, а потім переносить дані транзакцій назад до Ethereum, допомагаючи збільшити швидкість транзакцій та знизити витрати.

Scroll використовує технологію zk-rollup для своєї мережі, допомагаючи досягти масштабованості. ZkEVM від Scroll, або віртуальна машина Ethereum з нульовим розголошенням, групує транзакції, а потім створює докази того, що ці транзакції є законними. Цей доказ потім транслюється в Ethereum і транзакції затверджуються.

Scroll – одна з кількох мереж масштабування Ethereum, які використовують zk-rollups.

З новим капіталом Scroll планує продовжити створення свого продукту, запустити свою основну мережу та розширити свою екосистему.

Читайте також