MicroStrategy залучила $1 млрд для купівлі біткоїнів та погашення облігацій

MicroStrategy залучила $1 млрд для купівлі біткоїнів та погашення облігацій

Виробник корпоративного ПЗ — найбільший корпоративний власник біткоїнів MicroStrategy залучив $1,01 млрд за рахунок продажу старших облігацій, що конвертуються

Виробник корпоративного програмного забезпечення MicroStrategy, чия корпоративна стратегія включає покупку Bitcoin, використав $458 млн виторгу для придбання криптовалюти в період з 13 по 19 вересня. MicroStrategy володіє приблизно $15,8 млрд в Bitcoin, що робить її найбільшим корпоративним власником криптовалюти, що публічно торгується. BlackRock керує найбільшим біржовим фондом Bitcoin.

Співзасновник і голова MicroStrategy Майкл Сейлор по суті перетворив американського виробника корпоративного програмного забезпечення на довірену особу криптовалютного хедж-фонду з моменту першої купівлі біткоїнів у 2020 році.

Продаж конвертованих облігацій став четвертим цього року. Папери з 0,625% річних підлягають погашенню у 2028 році. Компанія викуповує $500 млноблігацій з 6,125% річних, що підлягають погашенню у 2028 році.

Станом на 19 вересня у MicroStrategy на зберіганні знаходилося близько 252 220 біткоїнів, йдеться у заяві компанії, поданій у п'ятницю до Комісії з цінних паперів та бірж.

Акції компанії зросли більш ніж удвічі цього року, перевищивши приблизно 50% стрибок ціни біткоїну за той же період.

Читайте також