Mitsubishi та Sumitomo Mitsui Banks продадуть акції Toyota на суму $8,5 млрд

Mitsubishi та Sumitomo Mitsui Banks продадуть акції Toyota на суму $8,5 млрд

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. та Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. розпочнуть продаж стратегічних пакетів акцій Toyota Motor Corp. на суму $8,5 млрд

8 травня найбільший у світі автовиробник Toyota оголосив про програму зворотного викупу на суму 1 трильйон ієн, що становить близько 3% його акцій та значно перевищує обсяг попередніх викупів.

За словами джерел, планується мінімізувати вплив на ціну акцій компанії. Хоча уряд підштовхував корпоративну Японію до припинення перехресного володіння акціями, створеного протягом десятиліть для зміцнення ділових відносин, найбільші банки та підприємства не поспішали це робити. З огляду на масштаб і значущість угоди з Toyota вона може спровокувати ширшу хвилю послаблення зв'язків з акціонерним капіталом в Японії.

Представники Mitsubishi та Sumitomo Mitsui відмовилися від коментарів.

За даними Bloomberg, частка Mitsubishi коштує приблизно 700 млрд ієн, а Sumitomo Mitsui володіє акціями Toyota на суму близько 620 млрд ієн. Вони продадуть свої пакети акцій Toyota протягом тривалого періоду, що триває кілька років, різко скоротивши свої частки або повністю продавши їх.

Mizuho Financial Group Inc., ще один член тріо японських мегабанків, не володіє значною часткою в Toyota.

Програма продажу акцій викликана різким зростанням цін на акції Toyota, які цього року зросли приблизно на 26% порівняно з ралі на 43% у 2023 році.

Читайте також