Mubadala створить приватний кредитний фонд для європейської нерухомості

Mubadala створить приватний кредитний фонд для європейської нерухомості

Еміратська компанія стане якірним інвестором у новому фонді, створеному Starz Real Estate, оскільки багаті близькосхідні інвестори відіграють все більш важливу роль у приватному кредитуванні

Згідно із заявою, зробленою в середу, фонд Starz Orion Capital буде націлений на кредитування та інвестиції в нерухомість по всій Європі. Він також підтримуватиме придбання проблемної заборгованості та необслуговуваних кредитів, а також придбання цінних паперів нерухомості.

Starz Real Estate не уточнила, скільки інвестує Mubadala, але повідомила, що розраховує залучити ще €300 млн. У 2021 році Mubadala, яка управляє активами на суму $276 млн, надала основні інвестиції фонду Starz Zenith Capital Ltd.

Зобов'язання Mubadala відображають збільшення «схильності до альтернативних інвестицій, у тому числі приватного кредитування, для досягнення стабільного фінансового прибутку», — каже Хадіджа Бензит, керівник відділу інвестицій в європейську нерухомість Mubadala. «У нинішніх ринкових умовах приватне кредитування відіграє дедалі більшу роль у підтримці гравців у сфері нерухомості».

Суверенні фонди добробуту дедалі активніше проникають на ринок приватного кредиту вартістю $1,6 трлн, який набирає обертів за останні кілька років, оскільки інвестиційні банки та традиційні боргові інвестори відмовилися від боргових зобов'язань на тлі побоювань щодо підвищення ставок та уповільнення економічного зростання. Інвестори, які прагнуть вищої прибутковості, вклали гроші у цей клас активів, перетворивши їх у процвітаючий ринок.

Тим часом, ринки житла по всій Європі зазнають труднощів, оскільки вищі ставки та зростаючі витрати на будівництво загрожують посилити напруженість у сфері пропозиції.

Читайте також