На ринку нерухомості Гонконгу зареєстровано найменшу кількість угод за 33 роки

На ринку нерухомості Гонконгу зареєстровано найменшу кількість угод за 33 роки

У місті було зареєстровано 58023 угод з нерухомістю, що є найнижчим показником з 1991 року

Зростання відсоткових ставок та відтік населення через посилення контролю з боку Пекіна та контролю Covid під час пандемії завдали удару по ринку нерухомості міста. Очікується, що ринок нерухомості Гонконгу залишиться млявим у 2024 році на тлі похмурих економічних умов та невизначеного коригування відсоткових ставок.

Ще одним відображенням проблем є те, що кількість іпотечних кредитів на нерухомість у Гонконгу впала до найнижчого рівня за понад два десятиліття. Згідно з звітом mReferral Mortgage Brokerage Services, торік фінансовий центр зареєстрував 73 906 іпотечних кредитів на існуючі житлові та комерційні об'єкти, що є найменшим показником з 2001 року. Число незавершених справ впало до найнижчого рівня з 2005 року і склало 1581 випадок.

"Економіка Гонконгу не повністю відновилася, забудовникам складно запускати проєкти, а ринок вторинної пропозиції слабкий, що впливає на показники іпотеки як для існуючої, так і незавершеної нерухомості", - сказав Ерік Цо, головний віце-президент mReferral Mortgage Brokerage Services.

Читайте також