Найбагатша людина росії Володимир Потанін розширює банківську імперію перед обличчям санкцій

Найбагатша людина росії Володимир Потанін розширює банківську імперію перед обличчям санкцій

Російський магнат, який перебуває під санкціями, купує частку в цифровому банку і розширює свою кредитну імперію за рахунок третьої подібної купівлі з початку війни росії проти України

Холдинг «Інтеррос» Потаніна приєднався до консорціуму інвесторів, який контролює близько 10% постачальника цифрових банківських послуг «Точка». Решту він викупить у банку "Траст", який контролює кредитора.

«Інтеррос» придбав частку Societe Generale SA у ПАТ «Росбанк» невдовзі після початку війни в Україні, коли французька фірма прагнула продати бізнес та піти з росії.

Володимир Потанін, найбагатша людина росії, пізніше придбав 35% акцій Олега Тінькова в TCS Group Holding Plc, материнської компанії Тінькофф Банку, одного з найбільших роздрібних банків країни.

«Точка», кредитор малого та середнього бізнесу, має 600 тис. клієнтів, згідно з даними на її веб-сайті.

Банк «Траст» продасть 90% «Точки» групі інвесторів, до якої входить «Інтеррос», за $456 млн. Згідно зі звітом, компанія заявила, що угода має бути закрита у третьому кварталі цього року.

Володимир Потанін потрапив під санкції Великобританії після купівлі пакету акцій Росбанку. Він також був поміщений до чорного списку США наприкінці минулого року. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, його статки оцінюються приблизно в $28,4 млрд. До того, як Кремль розпочав війну з Україною, його основним активом була частка в найбільшій гірничодобувній компанії росії, ГМК «Норільський нікель».

Читайте також