Найбагатший банкір Азії вклав $1 млрд у фонд нерухомості

Найбагатший банкір Азії вклав $1 млрд у фонд нерухомості

Kotak Investment Advisors, що підтримується Удаєм Котак, має намір залучити кошти для нового фонду, що займається інвестиціями в житлову нерухомість Індії

Інвестиційне управління Абу-Дабі може внести близько $500 млн до фонду нерухомості, тоді як Allianz SE може інвестувати близько $220 млн.

Kotak Investment також веде попередні переговори з іншими інвесторами щодо збору коштів. Компанія планує завершити збирання коштів до кінця цього року і приступити до інвестицій у 2023 році, зосередившись на житловій нерухомості в п'яти найбільших містах Індії.

 Обговорення продовжуються, і деталі, включаючи розмір та склад інвесторів, можуть змінитися.

Представники ADIA, Allianz та Kotak Investment відмовилися від коментарів.

Індія, як і багато країн світу, пережила пандемічний бум на ринку нерухомості, оскільки десятирічні низькі відсоткові ставки спонукали людей купувати будинки та призвели до різкого збільшення обсягів продажу будинків. Але останнім часом ринок почав демонструвати ознаки пом'якшення у відповідь на посилення монетарної політики центральним банком країни для стримування інфляції.

Заснована в 2005 році, як частина Kotak Mahindra Group, Kotak Investment залучила або керувала близько $6,3 млрд через різні фонди та платформи. У червні вона створила платформу з ADIA вартістю $590 млн, яка фокусується на інвестиціях у нерухомість.

Удай Котак заснував у Мумбаї Kotak Mahindra Bank, який надає комерційні та інвестиційні банківські послуги, а також страхові та брокерські послуги. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, Котак має власний капітал близько $13,9 млрд і посідає дев'яте місце у списку найбагатших людей країни.

Читайте також