Найбільша близькосхідна мовна компанія MBC виросла на 20% завдяки IPO у Саудівській Аравії

Найбільша близькосхідна мовна компанія MBC виросла на 20% завдяки IPO у Саудівській Аравії

MBC Group залучив $222 млн, продавши 10% акцій під час розміщення на Tadawul

MBC Group, найбільша мовна компанія на Близькому Сході, додала 20% у перший день торгів на саудівській біржі, оскільки попит на регіональні лістинги залишається високим. Таким чином, оцінка компанії зросла до $2,22 млрд.

Первинні публічні розміщення акцій у країнах Перської затоки зустріли високим попитом протягом останніх двох років, оскільки регіональні уряди зміцнювали свої ринки капіталу. Досягнення MBC додають недавнього оптимізму на саудівському ринку після того, як еталонний індекс Tadawul All Share Index виріс до бичачого ринку минулого тижня.

Компанія залучила 831 мільйон ріалів ($222 млн) за 10% акцій при лістингу Tadawul. MBC планує використовувати отримані кошти для погашення боргу, підвищення фінансової гнучкості та інвестування у новий контент для свого сервісу потокового відео Shahid та інших ініціатив.

Телекомпанія була заснована в Лондоні у 1991 році і стала першою приватною панарабською групою супутникового телебачення. Після IPO засновник та голова Валід Аль Ібрагім володіє 36% акцій, а уряд Саудівської Аравії володіє 54% акцій через Istedamah Holding Co.

Читайте також