Намібія планує розширення порту на $2,1 млрд для нафтових розробок

Намібія планує розширення порту на $2,1 млрд для нафтових розробок

Намібія шукає приватні інвестиції для розширення портової інфраструктури після того, як на шельфі країни було виявлено значні запаси нафти

Проєкт в Уолфіш-Бей та Людериці включає будівництво нових причалів та причальних стінок для підтримки бурових робіт, заявив в інтерв'ю головний виконавчий директор адміністрації портів Намібії Ендрю Каніме. "Ми сподіваємося розпочати операцію в останньому кварталі наступного року, що займе не більше трьох років", - сказав він.

За словами консультанта Вуда Маккензі, TotalEnergies SE та Shell Plc оцінюють нещодавні знахідки нафти, які можуть містити близько 7 млрд. барелів нафтового еквівалента. На діяльність на шельфі країни припадає 13% бурових установок, що працюють в африканських водах, що зміцнює її статус гарячої розвідки.

Державна нафтова компанія Namcor заявила, що Намібія може досягти свого першого видобутку нафти вже у 2029 році. Сусідна Ангола є другим за величиною виробником нафти Африці.

До планів розширення також входить будівництво другого порту в місті Людеріц, а також інші розширення для обслуговування багатоплатформових суден.

"Як адміністрація порту ми рухаємося до моделі орендодавця", - сказав він. «Ми хочемо, щоб приватні компанії, які мають як технічні знання, так і фінансові ресурси, інвестували в цей простір».

Читайте також