Nasdaq проведе делістинг акцій Yandex, Ozon, Qiwi, HeadHunter та ЦІАН

Nasdaq проведе делістинг акцій Yandex, Ozon, Qiwi, HeadHunter та ЦІАН

Вказані російські компанії отримали відповідне повідомлення від біржі

Американська фондова біржа надіслала Yandex письмове повідомлення про рішення щодо делістингу цінних паперів російської компанії із біржового списку Nasdaq Global Select Market. Як повідомляє видання «Медуза», аналогічні повідомлення отримали компанії ЦІАН, Ozon, Qiwi та HeadHunter.

Причинами делістингу біржа вказала «геополітичні обставини, які продовжують впливати на росію». Зазначається, що «потенційний вплив на компанію» цих обставин «залишається незмінним».

Nasdaq призупинила торгівлю цінними паперами низки компаній зі значною діяльністю у росії, зокрема, акціями Yandex NV класу А, 28 лютого 2022 року.

"Яндекс" та Ozon, у свою чергу, заявили, що оскаржуватимуть рішення Nasdaq.

На сьогоднішній день, жодна з компаній, чиї акції підлягають делістінгу на Nasdaq, не підпадає під західні санкції, хоча деякі з топ-менеджерів "Яндекса" опинилися під санкціями.

Видання The New York Times повідомляє, що материнська компанія Yandex російської технологічної компанії "Яндекс" хоче розірвати зв'язки з росією, щоб уберегти свій бізнес від наслідків війни в Україні. Так, голландська холдингова компанія Yandex перенесе свої нові технології на ринки за межами росії та продасть свій бізнес у країні, включаючи популярний інтернет-браузер, службу доставки їжі та програми для виклику таксі.

Читайте також