Німеччина націоналізує та докапіталізує імпортера російського газу Uniper на €8 млрд

Німеччина націоналізує та докапіталізує імпортера російського газу Uniper на €8 млрд

Ця історична угода проводиться задля запобігання колапсу енергетичного сектору країни

Як передає видання Bloomberg, у вівторок Uniper підтвердив, що перебуває на завершальних стадіях дискусій з урядом щодо пакету, який включатиме збільшення капіталу на €8 млрд. Берлін також викупить акції основного акціонера, фінської Fortum Oyj.

На даний момент найбільший німецький покупець російського газу Uniper перебуває в епіцентрі кризи через дії москви зі скорочення енергетичних потоків у відповідь на санкції.

Уряду Німеччини довелося вжити таких заходів, оскільки банкрутство компанії могло вкрай негативно вплинути на найбільшу економіку Європи, а заразом поставити під загрозу постачання палива.

Через стрімке зростання цін на газ і скорочення росією постачань до Європи довелося вдатися до фінансової допомоги та рятувальних позик. Однак це не допомогло уникнути ризику краху системних постачальників енергії без більшої підтримки урядом.

Uniper після перекриття основного трубопроводу з росії до Німеччини почав шукати альтернативні поставки зі спотового ринку, щоб задовольнити потреби своїх клієнтів. Збитки компанії через зростання цін становили €100 млн на день.

Читайте також