Німеччина продає акції Deutsche Telekom на €2,5 млрд

Німеччина продає акції Deutsche Telekom на €2,5 млрд

Німеччина продає частку в Deutsche Telekom AG, що стало черговим кроком уряду, який страждає від нестачі коштів, з продажу деяких своїх корпоративних активів

У понеділок Державний банк KfW продав 110 млн акцій інституційним інвесторам. Хоча в результаті розміщення сукупна частка KfW та уряду скоротилася до 27,8%, вони залишаються найбільшими акціонерами Deutsche Telekom.

Міністерство фінансів заявило, що чисті доходи будуть використані для зміцнення капіталу державного залізничного оператора Deutsche Bahn AG та будівництва залізничної інфраструктури Німеччини. «Завдяки сприятливій кон'юнктурі фондового ринку, розміщення було успішно завершено», — йдеться у заяві міністерства, відправленій електронною поштою.

У відповідь на продаж Deutsche Telekom заявила у вівторок, що збільшить свою програму зворотного викупу акцій на €600 млн.

Останній продаж акцій урядом є частиною того, що міністерство фінансів назвало «відповідальною політикою приватизації». Раніше цього року KfW залучив €2,2 млрд, продавши частку у колишній поштовій монополії Deutsche Post AG.

Читайте також