Німецька Augustus Global Investment інвестує $500 млн у водневий завод в Індонезії

Німецька Augustus Global Investment інвестує $500 млн у водневий завод в Індонезії

Запланований об'єкт матиме річну продуктивність 35 тис. метричних тонн зеленого водню

Німецька компанія Augustus Global Investment планує інвестувати $500 млн в індонезійську провінцію Ачех для будівництва заводу з виробництва екологічно чистого водню наступного року, повідомив її генеральний директор Фаді Крикор.

Запланований об'єкт матиме річну продуктивність 35 тис. метричних тонн зеленого водню, який виробляється з використанням відновлюваних джерел енергії, повідомив Крикор журналістам у Джакарті.

Компанія підписала початковий договір з індонезійською державною компанією з виробництва добрив PT Pupuk Indonesia та PT Pupuk Iskandar Muda та державною комунальною компанією PT Perusahaan Listrik Negara на постачання електроенергії та будівельний майданчик для запланованих інвестицій.

«Ми очікуємо, що будівництво розпочнеться наступного 2024 року, а виробництво – 2026 року», — сказав Крикор, додавши, що водень, вироблений у рамках проэкту, може бути експортований до Німеччини, Японії та інших країн Південно-Східної Азії.

Генеральний директор Pupuk Iskandar Muda Буді Сантосо Сіаріф заявив, що завод буде побудований на промисловій території, що належить його компанії.

Читайте також