Німецька компанія Knauf продає бізнес у росії після скандалу з відновленням Маріуполя

Німецька компанія Knauf продає бізнес у росії після скандалу з відновленням Маріуполя

Виробник будматеріалів Knauf заявив про намір піти з росії та передати російський бізнес місцевому менеджменту

Після того, як німецького виробника будматеріалів Knauf викрили за участі у відновленні окупованого Маріуполя, компанія вирішила передати свій російський бізнес місцевому менеджменту.

Компанія заявила: "У світлі поточних подій Knauf Group вирішила відмовитися від свого бізнесу в росії після більш ніж 30 років роботи".

У компанії зазначили, що її перехід під місцеве управління дозволить «надалі зберегти робочі місця для понад 4000 співробітників».

Менеджмент російської «дочки» Knauf отримає весь бізнес – від видобутку сировини, виробництва та збуту будматеріалів. Угоду ще має схвалити російська влада.

Knauf, оборот якої у 2022 році перевищив €15 млрд, не назвала конкретну причину, через яку було ухвалено таке рішення.

Свій перший актив у росії Knauf придбала у 1993 році. На сьогоднішній день Knauf належать заводи в Краснодарському краї, Астраханській, Нижегородській, Тульській, Челябінській та інших областях. На підприємствах Knauf випускають гіпсові та цементні суміші, металопрофілі, гіпсокартонні листи, мінераловатні утеплювачі тощо. Також компанія має гірничодобувні активи.

Автором скандального розслідування є видання ARD Monitor, яке на початку квітня написало про участь Knauf у відновленні окупованого Маріуполя. Крім поставки цементу в Маріуполь Knauf брала участь у проєкті будівництва житлового будинку на замовлення Міноборони рф. Тим часом сама німецька компанія заявила, що засуджує війну росії проти України і дотримується всіх санкцій ЄС.

Читайте також