Німецький хімічний гігант Henkel продає російський бізнес за €600 млн

Німецький хімічний гігант Henkel продає російський бізнес за €600 млн

Покупцем є консорціум інвесторів, до складу якого увійшли компанії Kismet Capital, Elbrus Services та Augment Investments

Як зазначили в Henkel, у всіх покупців налагоджені тривалі ділові відносини у західних країнах, і вони не підпадають під санкції ЄС чи США.

Угода вже знаходиться на стадії закриття.

Henkel була заснована в 1876 і є однією з найбільших компаній Німеччини. Її брендами є будівельні суміші Ceresit, клей "Момент", засоби особистої гігієни Schwarzkopf, Syoss, Fa, миючі та чистячі засоби Persil, Bref.

Henkel вперше повідомила, що збирається піти з росії через її вторгнення в Україну ще в квітні 2022 року. І лише на початку березня 2023 року концерн повідомив, що має намір зробити це найближчим часом.

Henkel працювала у росії з 1990 року. До кінця 2022 року, за даними компанії, їй належали дев'ять фабрик у різних регіонах росії. Щорічний прибуток компанії від російського бізнесу становив близько $1,06 млрд.

У звітності компанії за 2022 рік йдеться, що списання російських активів коштувало концерну близько 1,1% світових продажів.

Читайте також