Nokia купує виробника оптичних мереж Infinera за $2,3 млрд

Nokia купує виробника оптичних мереж Infinera за $2,3 млрд

Nokia придбає Infinera Corp за $2,3 млрд, щоб розширити свій бізнес у галузі оптичних мереж, особливо на північноамериканському ринку

Nokia заплатить Infinera щонайменше 70% готівкою. Акціонери Infinera можуть ухвалити рішення про отримання до 30% сукупної винагороди у формі американських депозитарних акцій Nokia, йдеться у заяві компаній.

Компанія Infinera зі штаб-квартирою в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, виробляє оптичні напівпровідники та мережеве обладнання для мереж фіксованого та мобільного зв'язку.

Угода допоможе Nokia обійти Ciena і стати другим за величиною постачальником на ринку оптичних мереж з часткою 20% після Huawei, яка отримує вигоду з мінімальної присутності західних компаній у Китаї.

Виробники телекомунікаційного обладнання, що зіткнулися зі зниженням продажів обладнання 5G, шукають способи диверсифікації своїх ринків і виходу на такі напрямки, що розвиваються, як штучний інтелект.

Цей крок Nokia дозволить компанії продавати більше обладнання великим технологічним компаніям, таким як Amazon, Microsoft, оскільки вони інвестують мільярди доларів у будівництво нових центрів обробки даних для обслуговування буму штучного інтелекту.

Infinera отримує близько 60% свого бізнесу в США, у той час як Nokia має велику частку в Європі та Азії, що робить цю угоду взаємодоповнювальною.

Очікується, що угода збільшить порівняний прибуток на акцію компанії Nokia, що базується в Гельсінкі, в перший рік після закриття і більше 10% прибутку до 2027 року.

Читайте також