NVIDIA випередила за капіталізацією Apple і перевищила $3 трлн

NVIDIA випередила за капіталізацією Apple і перевищила $3 трлн

Nvidia Corp. стала першою компанією з виробництва комп'ютерних чіпів, ринкова капіталізація якої досягла $3 трлн

Акції каліфорнійської компанії Nvidia цього року виросли приблизно на 147%, додавши близько $1,8 трлн, оскільки ненаситний попит на її чіпи, які використовуються для вирішення завдань штучного інтелекту, стрімко зростає. У середу акції зросли на 5,2% і закрилися на рекордній позначці $1 224,40, внаслідок чого ринкова вартість перевищила $3 трлн і при цьому випередила Apple Inc.

Востаннє Nvidia коштувала більше, ніж Apple, у 2002 році, за п'ять років до випуску першого iPhone. Тоді обидві компанії коштували менше $10 млрд кожна.

Nvidia не продемонструвала жодних ознак уповільнення чи надання конкурентам можливості наздогнати її. Генеральний директор компанії Дженсен Хуанг заявив, що фірма планує щороку оновлювати свої так звані прискорювачі штучного інтелекту.

Компанія, можливо, стала найбільшим бенефіціаром величезних витрат на штучний інтелект, що допомогло їй розпочати гонку за звання найдорожчої компанії у світі. Виробник чіпів, як і раніше, відстає від Microsoft Corp. за ринковою вартістю, але з огляду на падіння акцій Уолл-стріт вважає, що обгін Nvidia — лише питання часу.

Читайте також