OMERS та APG придбають голландський бізнес з виробництва електролічильників Kenter за $764 млн

OMERS та APG придбають голландський бізнес з виробництва електролічильників Kenter за $764 млн

OMERS, яка управляє активами у розмірі $17,5 млрд, останні кілька років активно інвестує в активи з переходу до енергетики

Канадська компанія OMERS та голландський пенсійний інвестор APG домовилися про купівлю нідерландської компанії Kenter, яка спеціалізується на рішеннях для енергетичної інфраструктури.

Угода, яка, як очікується, буде закрита в четвертому кварталі цього року, оцінює Kenter майже у $764 млн, включаючи борг.

Kenter, яка в даний час належить Alliander Corporate Ventures і спеціалізується на передачі енергії, продає такі продукти як трансформатори, розподільні пристрої та лічильники в Нідерландах та Бельгії.

Раніше OMERS придбала такі електричні мережі, як Ellevio у Швеції та Transgrid в Австралії, та інвестувала у відновлювані джерела енергії, такі як FRV в Австралії чи Leeward Renewable Energy у США.

Після придбання APG та Omers планують партнерство між Kenter та іншою компанією у її портфоліо, Groendus, яка виробляє та експлуатує сонячні батареї та акумулятори, лічильники та зарядні пристрої для електромобілів промислових підприємств.

«Ми з нетерпінням очікуємо на розвиток платформи енергетичних рішень B2B у регіоні, надаючи енергетичну інфраструктуру підприємствам, які прагнуть досягти своїх цілей у сфері сталого розвитку», — сказав Аластер Холл, старший керуючий директор та голова європейського відділення OMERS Infrastructure.

Читайте також