Онлайн-рітейлер моди Shein готує заявку на IPO у Великобританії на £50 млрд

Онлайн-рітейлер моди Shein готує заявку на IPO у Великобританії на £50 млрд

Первинне публічне розміщення акцій (IPO) може оцінити компанію Shein приблизно в £51,7 млрд

Фірма, яка була заснована в Китаї і зараз має штаб-квартиру в Сінгапурі, активізувала підготовку до продажу акцій у Великій Британії після зіткнення з нормативними перешкодами та ретельним контролем у США.

Конфіденційна декларація, подана до Управління фінансового нагляду Великобританії, може закласти основу великого продажу акцій на лондонській фондовій біржі.

 "Це може стати великою новиною для лондонського фондового ринку - цього року було не так багато IPO", - розповіла програмі BBC Today Коллін МакХ'ю, директор з інвестицій інвестиційної компанії Wealthify.

Shein подав документи для потенційного лістингу в Нью-Йорку до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC), повідомило у січні інформаційне агентство Reuters.

Проте компанія зіштовхнулася з опором з боку американських законодавців через побоювання з приводу її зв'язків із Китаєм, оскільки напруженість у відносинах між Вашингтоном та Пекіном посилюється.

Shein швидко росла з моменту свого заснування в 2008 році і була одним із багатьох онлайн-бізнесів, які процвітали під час обмежень, спричинених пандемією Covid.

Її формула пропозиції широкого асортименту дешевого одягу, підкріплена кампаніями в Instagram, TikTok та інших соціальних мережах, перетворила Shein на одного з найбільших рітейлерів модного одягу у світі.

Компанія спирається на тисячі сторонніх постачальників, а також виробників-підрядників, розташованих поряд зі своєю штаб-квартирою в Гуанчжоу, та може виготовити новий товар протягом кількох тижнів, а не місяців.

Читайте також