Онлайн-супермаркет Rohlik.cz отримав від інвесторів €220 млн

Онлайн-супермаркет Rohlik.cz отримав від інвесторів €220 млн

Це найбільші інвестиції серед чеських стартапів

Інтернет-супермаркет Rohlik.cz отримає від інвесторів €220 млн (у перерахунку 5,4 млрд крон) для подальшого розвитку. Жоден із чеських стартапів не отримував стільки грошей. Загалом група вже отримала від інвесторів понад 12 млрд. крон.

Основним інвестором чергового траншу є компанія Sofina, але в раунді також взяли участь існуючі інвестори, зокрема Index Ventures та засновник Rohlik.cz Томаш Чупр.

Згідно з заявою, угода відображає сильну довіру інвесторів до ключових економічних показників Rohlík. Загальне фінансування стартапу нині перевищує €500 млн, тобто 12 млрд крон. Інвестиції дозволять компанії продовжувати впроваджувати та прискорювати технологічні інновації (включаючи автоматизацію складів та електромобільність), а також прискорять експансію до інших міст.

Після того, як Rohlik Group успішно розширилася до Будапешта (Kifli.hu), Відня (Gurkerl.at), Мюнхена та Франкфурта (Knuspr.de), вона також пропонуватиме послуги клієнтам у Гамбурзі, Мілані (Sezamo.it) та Бухаресті. У компанії понад мільйон активних клієнтів, а оборот минулого року становив €500 млн.

Читайте також