Open Text купує британського розробника ПЗ Micro Focus за $6 млрд

Open Text купує британського розробника ПЗ Micro Focus за $6 млрд

Пропозиція канадської компанії на 99% перевищує ціну акцій Micro Focus на останніх торгах

Канадська компанія Open Text Corp. погодилася купити британську компанію із розробки програмного забезпечення Micro Focus International Plc приблизно за $6 млрд.

Компанія з Ватерлоо, Онтаріо, пропонує 532 пенси за акцію, що на 99% вище за ціну закриття четверга. Акції Micro Focus зросли на 94% до 521 пенсу за станом на 14:08 за лондонським часом у п'ятницю.

За даними BMO Capital Markets, на сьогоднішній день це найбільше придбання Open Text і фірма не планує випускати акції для його фінансування. Натомість він має намір залучити $4,6 млрд у вигляді нового боргу, ще $600 млн – з існуючої кредитної лінії, а також використує кошти на своєму балансі.

Компанія Micro Focus з Ньюбері, Великобританія, продає корпоративне програмне забезпечення тисячам організацій, включаючи Airbus SE, Hewlett Packard Enterprise Co. та Kellogg Co., згідно з інформацією на її веб-сайті. Її продукти допомагають компаніям з кібербезпекою, управлінням ІТ-операціями, комунікаціями та обміном повідомленнями. Micro Focus стверджує, що співпрацює з більшістю компаній зі списку Fortune Global 500.

Під керівництвом головного виконавчого директора Марка Барренечі Open Text в останні роки уклала низку угод, щоб зміцнити свій портфель програмного забезпечення, включаючи компанію Zix Corp., що займається шифруванням електронної пошти, та фірму з кібербезпеки Carbonite Inc.

Читайте також